Predsjednik uprave Axel Berger prelazi u nadzorni odbor, a na njegovo mjesto dolazi dr. Marcus Söldner


Predsjednik uprave društva CarGarantie, Axel Berger (62) prelazi 1. siječnja 2019. godine u nadzorni odbor poduzeća. Predsjedanje upravom preuzet će dr. Marcus Söldner, koji će zajedno s Wolfgangom Bachom, članom uprave zaduženim za financije i opću upravu, voditi poduzeće.

Nakon što je više od 20 godina radio u upravi, od čega je 12 godina proveo na poziciji predsjednika uprave, Axel Berger odlučio je prijeći u nadzorni odbor. Axel Berger počeo je raditi u društvu CarGarantie već 1989. godine, obnašajući različite vodeće funkcije u području prodaje sve do rada u upravi. Osim njegove izuzetne operativne djelatnosti u prodaji, na uspjeh poduzeća utjecale su prije svega strateške smjernice – posljednja je bila osnivanje međunarodne suradnje IWS. S današnjim premijskim volumenom od 200 milijuna eura, te preko 40 suradnji s proizvođačima i 23.000 suradnji sa specijaliziranim trgovcima, specijalizirani osiguravatelj iz Freiburga razvio se iz nacionalnog poduzeća u europskog predvodnika na tržištu u sektoru osiguranja jamstva automobilske branše. Ovo međunarodno poduzeće danas je prisutno u 22 europske i azijske zemlje.

Novi predsjednik uprave, dr. Marcus Söldner (47), već je 2,5 godine član uprave društva CarGarantie, te je do svojeg prelaska na funkciju predsjednika uprave bio odgovoran za zapadnoeuropska, istočnoeuropska i azijska tržišta, te područja poslovnog razvoja i marketinga. Prije rada u društvu CarGarantie obnašao je različite međunarodne vodeće funkcije u automobilskoj branši, između ostalog u društvima Allianz, BMW Group i Nissan.

Nakon što je bio odgovoran za poslovanje u području osiguranja jamstva društva Nissan na globalnoj razini, kao direktor društva Nissan Global Reinsurance, Ltd., 2016. godine prelazi u društvo CarGarantie.

Kao član uprave, zadužen za financije i opću upravu, Wolfgang Bach (60), odgovoran je za područja financija, kontrolinga, kontrolinga proizvoda, IT-a i ljudskih resursa. Prelaskom Axela Bergera u nadzorni odbor preuzet će dodatna interna područja kao što su obrada jamstva i pravni odjel. Prije prelaska u društvo CarGarantie obnašao je različite funkcije u upravi koncerna Gothaer.

Definirani cilj uprave predstavlja daljnji razvoj europskog vodstva na tržištu. Pritom će u središtu pažnje biti širenje suradnji s trgovcima i proizvođačima, razvoj dodatnih proizvoda u sektoru jamstva i vezivanja kupaca te dodatno jačanje ponude usluga.

Axel Berger, predsjednik uprave (sredina), Wolfgang Bach, član uprave zadužen za financije i opću upravu (lijevo), dr. Marcus Söldner, član uprave zadužen za prodaju (desno)